Desert baclava de post

de mirela0911 in Prajituri, 22 Noi 2020 | 6489 vizualizari

 

Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp sa fac baclava, le-a venit randul. Am renuntat la unt si am ales sa le fac de post. Foarte buna, singura problema e ca dau dependenta. Iei o bucata, mai iei una ... si tot asa. Se stie ca baclavaua este foarte dulce dar eu am redus cantitatea de zahar tocmai din acest motiv, pentru ca nu ne place chiar atat de dulce. S-a mancat ca pe banda rulanta. :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • ulei pentru uns foile
  • 500 g nuca macinata
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt nucsoara macinata
  • 1/2 lgt cardamom macinat
  • 400 ml apa
  • 350 g zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava de post:

Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.

Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte.

Intr-o farfurie se pune uleiul pentru a-l avea la indemana.

Dupa ce s-au deezghetat foile de placinta, se numara cate sunt si in functie de aceasta le grupam in cate 2 sau 3 foi.

Se unge o tava de dimensiuea foilor de placinta cu ulei.

Se ia o foaie si se unge cu ulei cu ajutorul unei pensule, se pune a doua foaie, se unge din nou cu ulei apoi se pune peste cea de-a treia foaie. Se asaza in tava apoi se presara nuca deasupra. Trebuie impartita in 4 sau in functie de cate straturi se vor face.

Se continua cu unsul foilor cate 2 sau 3 si dupa fiecare se presara nuca. La final va ramane doar foile. Cu un cutit bine ascutit se va taia in patrate, romburi sau cum doriti. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana cand este frumos rumenita deasupra.

Intre timp se prepara siropul. Se puna apa impreuna cu zaharul la foc si se lasa sa dea cateva clocote, pana se dizolva zaharul si se obtine un sirop. se trage deoparte.

Se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna siropul peste toata placinta. Se lasa cel putin 2 ore pentru a se absoarbe bine siropul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nuca se poate inlocui cu fistic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Vis